След утрешния ден: Политики за растеж

13 май 2022 09:30 – 12:45

На 13 май /петък/ от 09:30 ч. в иновационен Форум „Джон Атанасов“ ще се проведеНационалната конференция „Политики за растеж“. Конференцията e първата от серия дискусии в рамките на инициативата „Инвестиции и региони“, организирана от Economic.bg и Kmeta.bg със стратегическото партньорство на Европейската инвестиционна банка.

Първото ще запознае представителите на местната власт, гражданите, бизнеса и банките с възможностите за финансиране на проекти за развитие на регионите, внедряване на иновации и преминаване към въглеродно неутрална икономика.

Във времена, когато държавите по целия свят са изправени пред икономически, здравни и геополитически предизвикателства, страните от ЕС имат предимството да използват инструментите на солидарност, които им предоставя членството. Един от най-силните лостове за подкрепа е кохезионната политика на ЕС, която е на стойност 392 млрд. евро и с най-голям дял от бюджетната рамка в периода 2021-2027 г.

В първия панел ще бъдат представени възможностите за финансиране и техническа помощ на проекти от регионално значение чрез програмите и инструментите на ЕС, включително на Европейската инвестиционна банка и ще бъдат обсъдени приоритетите на местно, национално и европейско ниво.

Във втория панел ще бъдат презентирани възможностите за кандидатстване с проекти в рамките на Плана за възстановяване, бюджетните програми, насочени към устойчиво развитие на общините. Ще бъдат дискутирани и мерките и стратегиите за увеличаване на обема и равномерно разпределение на инвестициите в страната.

*Участието е безплатно след предварителна регистрация.

Тип на събитието:

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни