Sofia Art Fair

3 октомври 2024 – 6 октомври 2024

03-06.10 София Тех Парк ще бъде партньор на първото голямо международно изложение за съвременно изкуство в България Sofia Art Fair.

то, организирано от фондация „София диша“, ще се проведе от 3 до 6 октомври 2024 г. в иновационен Форум “Джон Атанасов” и ще събере художници от България и Европа, колекционери, представители на бизнеса, експерти и любители на изкуствата.

Sofia Art Fair ще представи творчеството на актуални съвременни художници и тенденциите в изкуството. Програмата на изложението ще постави на фокус теми като изкуствен интелект и виртуална реалност, хоризонтите и предизвикателствата, които технологията разкрива пред творците и културата. Предвидени са специални обиколки, които ще запознаят отблизо гостите с творбите на участниците, срещи с автори, както и богата програма, в която ще се включат изявени български и чуждестранни участници.

Във фестивала ще се включат и екипите на Лаборатория “Виртуална и разширена реалност”, Лаборатория за разработване и охарактеризиране на фармацевтични форми и “In Silico” дизайн и Лаборатория “3D креативност и бързо прототипиране на нови продукти” към София Тех Парк.

Желаещите да вземат участие в “Sofia Art Fair” кандидатстват 18 януари до 31 март тук: https://sofiaartfair.art/

Партньори на проекта са София Тех Парк, Министерство на иновациите и растежа, Френски институт в България Institut français de Bulgarie, Art and Culture Today / Съвременно Изкуство и Култура, Фондация ,,Лъчезар Цоцорков“, VP Consulting – accounting services in Bulgaria, Buzalov & Chanova Law OfficeTDB Play, Американска Търговска Камара в България, Art Fairs Service, follow.art, Tectus, Тренд, TEXСИТИ, JT Design.

Повече информация тук: https://sofiaartfair.art/

Тип на събитието:

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни