Софийски фестивал на науката

8 октомври 2022 10:00 – 9 октомври 2022 20:00

Как снимахме черна дупка за първи път? И какво ни казаха роувърите за Марс?

Софийски фестивал на науката – пътуване до края на времето, наноматериали, рисуващ изкуствен интелект, фалшивите новини, чистия въздух и много други…

И още, къде и кой прави науката в България?

Над 100 събития на 7 сцени, 3 изложбени зони и дори на кино. Български и международни учени представят наука за малки и големи!
За екипа ни тази година е изключително емоционална. Фестивалът вече ще се организира от Фондация „Красива наука”, през м. ноември стартираме фестивал и във Варна. Към екипа от създателите се присъединяват и нови лица. Дългогодишният патрон МОН застана твърдо зад тази смела, мащабна крачка, както и много партньори. Ще видим изложба за жените учени в Украйна, ще говорим за физическото и психично здраве на хора и животни, за опазване на планетата ни, за роувърите на Марс и как снимахме за първи път черна дупка. Ще чуем личните истории на големите учени и упованието в изкуствения интелект на младите. Ще дебатираме за фалшиви новини, изкуствени утроби и любими учени от киното. Ще се изненадаме за пореден път колко много наука има във всяко нещо – включително в числото 12. И докато стискаме палци на мисия „Артемис 1“ се радваме, че споделяме вълнението си с вас, защото вярваме, че усилията за срещи с науката имат огромен смисъл.

Софийски фестивал на науката на 8 и 9 октомври в София Тех Парк и училищна програма през целия октомври!

Тип на събитието:

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни