127 кандидатури в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2017 г.

13 февруари 2018

127 кандидатури от 88 личности, компании и институции ще участват в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2017 г. Крайният срок за подаване на регистрация за участие в надпреварата беше 15 януари 2018 г. Организатор на инициативата, която се провежда за седми пореден път, е БАИТ, а София Тех Парк е нейн партньор.

Събитието е под патронажа на българския президент Румен Радев. Това издание на конкурса е и под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Най-много кандидатури са подадени за признанието в категория „Образователна програма“- 24. Новата категория „Успешен български ИКТ продукт“, където компаниите представят собствени успешни продукти, също предизвика интерес и в нея ще се състезават 21 номинации. 14 са подадените регистрации за „Младежка награда“. Тази година конкурсът отбелязва и нов рекорд за най-малък участник – Соня Генова, на 10 години, кандидатства с разработено от нея мобилно приложение.

Новите категории, които акцентират на популяризирането на България като дигитален хъб на региона, също регистрират сериозен интерес. „Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света“ е с 12 участника, които активно работят извън границите на страната ни. „Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения“, която за първи път регламентира участието на компании извън ИКТ сектора в конкурса, представя различни ИКТ проекти в други сфери на икономиката – от телемедицината, през внедряването на изкуствен интелект за обслужване, до автоматизация в стаи на загадките, съобщиха от БАИТ.

Предстои оценяване на подадените проекти от журито, след което ще бъдат известни и номинациите в отделните категории.

И в това издание Наградата за специален принос се връчва по решение на журито чрез вътрешни номинации и за тази категория не се приемаха кандидатури, поясниха от организаторите.

Носителите на 11-те награди ще бъдат обявени на официална церемония в края на февруари.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни