16 ученици бяха мениджъри за един ден в София Тех Парк

11 май 2022

Ученици от Националната търговско-банкова гимназия и 47 СУ Христо Г. Данов“ се включиха в инициативата на @JA Bulgaria “Мениджър за един ден” като част от екипа на София Тех Парк. Научно-технологичният парк отваря врати за младежи с интерес в областта на технологиите, предприемачеството и науката за пета поредна година.

Младите мениджъри се запознаха с работата на дружеството и възможностите, които София Тех Парк предоставя на стартиращите компании и младите учени, както и получиха менторство от експертите на Парка за това как се става предприемач и как се развива успешна бизнес идея. Научиха повече за Петаскейл суперкомпютър “Discoverer”, който е класиран на 91-во място в световната независима експертна класация на суперкомпютрите TOP 500, както и за областите на приложение на високопроизводителната машина. Включиха се в среща на компаниите от екосистемата на научно-технологичния парк с кмета на Кюстендил Петър Паунов.

Събитието беше част от активностите на София Тех Парк, които имат за цел да запознаят и ангажират младите към темата за иновациите, технологиите и тяхната значимост в ежедневието.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни