Български и британски компании обсъдиха възможностите за съвместни проекти в рамките на 2022 UK – Bulgaria Trade Mission

05 октомври 2022

Британска бизнес делегация посети София Тех Парк и се запозна с възможностите, които научно-технологичният парк предлага за бизнеса и академичната общност. Визитата на ръководителите на 8 водещи британски високотехнологични компании е в рамките на 2022 UK – Bulgaria Trade Mission, организиранa от National Security and Resilience Consortium, Британското посолство и BBBA.

Събитието беше открито от изпълнителния директор на София Тех Парк Тодор Младенов, който запозна представителите на бизнеса с концепцията, мисията и целите на Парка, услугите, които предоставя на бизнеса и научната общност, както и проектите, по които работи екипът му, с предимствата на институцията и развитието на иновативната екосистема.

Официален гост на събитието беше британският търговски комисар за Европа Крис Бартън, който приветства присъстващите и насърчи съвместната работа между британските и българските високотехнологични компании.

Делегацията, която е в България, за да проучи инвестиционни и търговски възможности, включва представители на компании в областта на киберсигурността, изкуствения интелект, международното право, ядрената енергетика, инфраструктурата, архитектурата, финансите и застраховането. Те се запознаха с възможностите, които предоставят петаскейл суперкомпютърът Discoverer, който е част от европейската мрежа на високопроизводителните машини EuroHPC и лабораторията по киберсигурност към София Тех Парк.

В зала “The Venue”, сграда “Инкубатор” на научно-технологичния парк се проведоха и B2B срещи, на които ръководителите на водещите британски високотехнологични компании се срещнаха и обмениха контакт с представители на български фирми в областта на роботиката, изкуствения интелект и киберсигурността, както и в областта на ИКТ.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни