Българският отбор по синтетична биология ще представи постигнатите резултати на световното състезание по синтетична биология iGEM

08 ноември 2018

Българският студентски отбор по синтетична биология iGEM Bulgaria и екипът на лаборатория „Биоинфотех“ на София Тех Парк ще представят постигнатите резултати от участието на младите учени на финала на престижното световно състезание по синтетична биология iGEM, което се проведе в края на октомври в Бостън, САЩ.

Събитието ще се състои на 9 ноември 2018 г. от 11 часа в сграда Инкубатор на София Тех Парк (бул. „Цариградско шосе“ 111 Г, партер), зала „Хамбар“.

Това е третото поред участие на отбора ни по синтетична биология в международното състезание iGEM, като и тази година екипът се завърна с медал.

Младите учени ще представят и проекта си, свързан с ранната диагностика на заболяването муковисцидоза, с който те представиха България в надпреварата.

„София Тех Парк“ АД и Сдружението за научноизследователска и развойна дейност към научно-технологичния парк подпомогнаха подготовката на iGEM Bulgaria като предоставиха безвъзмездно лабораторията „Биоинфотех“ за разработването на състезателния проект. Младите ни учени бяха подкрепени и от Студентския съвет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, компаниите „Куестърс“ (Questers), „Промега“ (Promega), IVD, IDT и New England Biolabs.

Повече за световното състезание iGEM – http://igem.org/Main_Page

Повече информация за iGEM Bulgaria – http://2017.igem.org/Team:Bulgaria

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни