ClubHouse на София Тех Парк споделя историята за успеха на Gabrovo Innovation camp

02 август 2021

На 4 август от 11:00 часа се присъедините към срещата ни с Gabrovo Innovation camp. Как публичните власти могат да насърчават предприемаческата среда? Как иновативните решения за градовете могат да се създават във формати като хакатон и лагери за иновации, ще научите в разговор с Таня Христова, кмет на Община Габрово и Леона Асланова от агенцията за иновации Innovation starter box.

А защо Komitet.bg и Kelvin Heath са мобилните приложения, наградени от последното издание на Лагера за иновации в Габрово, ще научите от техните създатели.

За финал и в тренда на зелените иновации ще научите за възможността българските стартъпи да се включат в Gabrovo Green accelerator с награда от 25К.

Събитието ще се стриймва в пространството на ClubHuse в социалните мрежи чрез ивента https://fb.me/e/41gqyt5BM .

Програмата Gabrovo Green Accelerator ще подкрепи с 25 000 лева българска компания в начален етап на развитие, която защити най-добрия проект зa зeлeни бизнec иновации и идеи. Възможност за достъп до финансиране могат да получат и други от представените проекти, ако получат одобрение от някой от партньорите на събитието. Gabrovo Green Accelerator се организира от Община Габрово, Областен информационен център – Габрово и Innovation starter box и е част от инициативите, включени в програмата на „Европейски зелен лист“ – екологичната награда на Европейската комисия за 2021 година, която заслужено спечели Габрово.

София Тех Парк също е партньор на инициативата. Gabrovo Green Accelerator ще финансира идеи, съсредоточени върху ключови сектори в местната икономика с потенциал за зелени иновации – включително здравеопазване, образование, околна среда, транспорт и логистика, дигитализация, бързооборотни стоки и други. Желаещите да участват в него могат да се регистрират на интернет страницата на събитието https://gabrovoinnovationcamp.eu до 10.08.2021 година.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни