Една от най-големите частни фен-колекции от Междузвездни войни гостува в София Тех Парк

14 октомври 2022

Една от най-големите фен-колекции на реквизити, костюми и редки играчки от сагата „Междузвездни войни“ гостува за първи път в Източна Европа. “Unofficial Galaxies” е позиционирана в София Тех Парк, сграда „Експериментариум“, ниво 1 (вход откъм пешеходен мост „София Тех Парк“ над бул. „Цариградско шосе“. България е третата страна в света, в която колекцията от ембематичната поредица ще бъде показана. Организатори на събитието е „Коко ейджънси“.

Изложбата „Unofficial Galaxies“ отваря от 14 октомври и ще посреща посетители до 5 януари 2023 г. всеки ден от 12 до 19 ч, събота и неделя от 10 до 19 ч.

Изложбата показва емблематични герои, превозни средства и още много други предмети от света на „Междузвездни войни“. Някои от най-забележителните артикули в колекцията включват Landspeeder-a на Люк Скайуокър в реален размер, закупен от лондонското Elstree Studios, домът на оригиналната трилогия, и набор от космически оръжия, костюми и брони. Един от най-ценните реквизити са оригиналното бюро и стол на младия Анакин Скайуокър от филма „Невидима заплаха“ от 1999 г.

Тематичната изложба предлага на посетителите нови изживявания и ги отвежда на пътешествие от една филмова сцена до друга, направо от заплашителната Звезда на смъртта до село Еуок и от двореца накосмическия гангстер Джаба до много други любими места на феновете. В допълнение към филмовия реквизит и костюми, на място ще могат да бъдат видени редки играчки от Междузвездни войни, датиращи от 1977 до 1999 г.

„Междузвездни войни е част от филмово наследство, предавано между поколенията, и неговите универсални теми продължават да ни радват и да ни карат да се замисляме отново и отново. Визуалната и пълна с преживявания изложба в сграда „Експериментариум“ е невероятно пътуване в света на сагата за всички. И, разбира се, най-добрият начин да се докоснете до духа на може би най-популярната космическа сага на нашата галактика е да я посетите заедно с децата, за да ги въвлечете в истинско междузвездно приключение“, споделят от Коко ейджънси.

Експозицията е частна и е собственост на един от най-големите колекционери в Обединеното кралство. Тя е била излагана в Европа едва два пъти досега, в музея на науката Spaceport в Ливърпул от 2017 г. до 2019 г. и през лятото на 2022 г. във Финландия.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни