Екипът на лаборатория “Изкуствен интелект и CAD системи” на София Тех Парк представи ролята на дроновете и изкуствения интелект в земеделието

25 ноември 2022

Как дроновете могат да помагат на земеделието и производителите и каква е ролята на изкуствения интелект в тези процеси?

Това ще научите от експертите от Лабораторията по “Изкуствен интелект и CAD системи” на София Тех Парк. Те представиха свои разработки по време на Inter Dron Expo.

„Нашите изследвания дават възможност на земеделските производители да следят своята продукция. Имаме възможност да проследяваме степента на зрялост на културите от гледна точка на това кога ще е най-подходящият момент да бъде прибрана реколтата”, сподели доц. д-р инж. Радослав Милчев, ръководител на лабораторията към София Тех Парк и зам. декан на факултета по индустриални технологии към Техническия университет в София. Чрез системата екипът на лабораторията има възможност да предвиди също и колко ще бъде добивът от дадените култури”, сподели доц. Милчев пред в. “Телеграф”.

Лаборатория „Изкуствен интелект и CAD системи“, която се занимава с различна научно-изследователска дейност, предлага решения за бизнеса. Разработките на експертите до момента са привлекли не само земеделски стопани, но и интерес от компании, държавната администрация и други организации.

Научете повече за разработките на лабораторията, приложението и спецификите тук:https://telegraph.bg/telegraphplus/novini/agro-telegraf-dronove-broiat-dobityka-i-pryskat-nasazhdeniiata.-izkustven-intelekt-kazva-koga-da-pribirame-rekoltata.-mashinite-struvat-mezhdu-13-i-45-hil.-evro-356274?fbclid=IwAR29WB8k-X-V6H6Low76yhUyMNCB2Vsx9Xncvvt8FvTPIY8KYXcLHgh9ra0

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни