Екипът на София Тех Парк посрещна бизнес делегация от Република Словения, фирми от различни сектори на словенската икономика и браншови организации

27 февруари 2024

Екипът на София Тех Парк посрещна бизнес делегация от Република Словения, фирми от различни сектори на словенската икономика и браншови организации.

На срещата присъстваха зам.-председателят на Надзорния съвет на София Тех Парк Костадин Петков, членовете на Управителния съвет Тодор Младенов и Натанаил Стефанов, управителят на Сдружението за научноизследователска и развойна дейност (СНИРД) Михаил Илиев, изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков, Рок Капл, директор на SPIRIT Slovenia Business Development Agency, словенски фирми от сферите на отбрана, ИКТ и енергийния сектор.

Тодор Младенов запозна представителите на бизнеса с концепцията, възможностите и целите на научно-технологичния парк, услугите, които предоставя на бизнеса и научната общност, както и проектите, по които работи екипът на Парка за развитието на иновативната екосистема в България.

В срещата със словенската делегация се включиха и компаниите Neuromorphica, Entra Energy, Iris Solutions, MYX, част от екосистемата на София Тех Парк, които представиха своите иновативни продукти и услуги.

Участниците се запознаха и с техническите възможности на петаскейл суперкомпютър Discoverer, позициониран в София Тех Парк. По време на посещението те научиха за възможностите и различните проекти, по които работи високопроизводителната машина, класирана на 166 място в световната експертна класация на суперкомпютрите TOP 500.

След официалната част на срещата се проведе нетуъркинг, по време на който присъстващите компании от портфолиото на София Тех Парк имаха възможност да обемнят идеи и контакти със словенските колеги.

Посещението е в рамките на Българо-словенски бизнес форум, част от държавното посещение на президента на Република Словения Наташа Пирц Мусар у нас по покана на президента на България Румен Радев.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни