Екипът на София Тех Парк предоставя помощ и места за настаняване на бежанци от Украйна

04 март 2022

Екипът на София Тех Парк изразява своята съпричастност и солидарност с украинския народ и предоставя безвъзмездно помощ, места за настаняване и съдействие за осигуряване на работни места на бягащите от войната граждани на Украйна.

В Park Hostel (https://sofiatech.bg/services/park-hostel/) на научно-технологичния парк вече са настанени четирима украински граждани.

Хостелът предлага възможност за настаняване в двойни, единични стаи и апартамент на общо до 15 човека, като стаите са напълно оборудвани и обзаведени. Ще бъдат осигурени храна и други стоки и продукти от първа необходимост.

Екипът на София Тех Парк е в готовност да предостави подходящи помещения за още около 100 места за настаняване на граждани на Украйна в друга сграда на територията на парка. При необходимост те ще бъдат оборудвани и обзаведени, като за целта се предприемат координационни действия с Министерство на отбраната и Българския червен кръст.

Дружеството ще предостави и съдействие на украинските граждани за намиране на работни места чрез мрежата си от партньори от иновативната екосистема в България.

София Тех Парк работи и по създаване на учебни зали, където при необходимост да бъде организиран учебен процес за децата от украинските семейства, които бъдат настанени на територията на научно-технологичния парк.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни