Еко Рали България 2019 финишира в София Тех Парк

29 юли 2019

Седмото издание на Еко Рали България 2019 финишира в София Тех Парк, където победителите в надпреварата бяха наградени на официална церемония. Състезанието е част от международния календар на FIA и важен кръг от Балканската Еко Купа, като в него могат да участват автомобили с електрическо и алтернативно задвижване. София Тех Парк бе домакин и партньор на инициативата, която е в контекста на една от основните фокус области на научно-технологичния парк – зелените енергии.

Тази година в състезанието се включиха 14 екипажа с 11 електромобила и 3 хибридни коли. Стартът беше даден по традиция на пл. „Батенберг” в София. Маршрутът беше по символично определен като „По пътя на Априлското въстание“, като участниците трябваше да изминат разстоянието от София до Панагюрище и обратно.

До финала в София Тех Парк достигнаха всички участници, като победител стана европейският дрифт шампион Тодор Дунев с автомобила си Audi e-tron. На второ място се класира друг представител на фамилията – Румен Дунев с електрически Nissan Leaf. На трето място застана екипажът на община Габрово. Част от участниците в състезанието използваха зарядните станции на София Тех Парк, за да заредят своите електроавтомобили преди да потеглят отново.

Целта на надпреварата е да популяризира икономичния и екологично чист начин на придвижване, уникалната природа и история на страната.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни