Експертът от лаборатория „Биоинфотех“ на София Тех Парк д-р Борис Киров пред Bloomberg TV

24 октомври 2023

Как и защо се развива антибиотична резистентност и как човечеството може да реши този сериозен глобален проблем? Какви са новите техники и технологии в разработването на лекарства?

Научете отговорите на тези и други въпроси по темата от областта на микробиологията от д-р Борис Киров от лаборатория “Биоинфотех” на София Тех Парк в предаването „Футуризъм“ с водещ Антон Груев.

Изчистването на околната среда от изхвърлените в нея антибиотици е темата и на разработката на българския отбор по синтетична биология IGEM Bulgaria. Проектът, който се разработва в Лабораторния комплекс на София Тех Парк, ще бъде представен на финала на световното състезание в тази научна специалност- IGEM, в Париж, в което участват над 400 студентски отбори от цял свят. Още за проекта също можете да научите във видеото.

Видео: https://www.bloombergtv.bg/a/88-futurizam/123045-globalna-koordinatsiya-bi-mogla-da-reshi-problema-s-rezistentnostta-kam-antibiotitsi?fbclid=IwAR2HN5tcWe2EdrFiHxR4EigqycPpNcNSTcS1VjuAQe7YhHFm1z475MpFHKM

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни