Експортен хъб България с нови членове

21 февруари 2020

Нови членове се присъединиха към Експортен хъб България. Представители на Българската търговско-промишлена палата, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Института за икономическа политика и Професионалната асоциация по роботика и автоматизация подписаха анекси към Споразумението за учредяване на организацията, която ще работи в подкрепа на българските предприятия, които искат да реализират своя потенциал на международните пазари. Церемонията се състоя в София Тех Парк. Научно-технологичният парк е учредител на Експортния хъб България заедно с Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Клийнтех България, Българска консултантска организация, Българска агенция за експортно застраховане, Българската стартъп асоциация (BESCO), СофтУни, М3 Комюникейшън Груп, Асоциацията на бизнес клъстерите, Висше училище по застраховане и финанси и Българска стопанска камара.

На подписването присъстваха председателят на УС на АИКБ Васил Велев, главният секретар на БТПП Васил Тодоров, Ясен Георгиев, изпълнителен директор на ИИП, Йонко Чуклев, зам.-председател на ПАРА и Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП.

На срещата бяха обсъдени и първите стъпки по изпълнение на програмата, подкрепяща експортния опит и потенциал на компаниите чрез организиране на обучения и тематични събития, секторите и критериите за избор на фирмите, които ще се включат през 2020 г.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни