Европейски дни на научните изследвания и иновациите 2020 на Европейската комисия

15 септември 2020

Европейски дни на научните изследвания и иновациите е годишно водещо събитие на Европейската комисия, което обединява политици, изследователи, предприемачи и граждани, за да обсъждат и оформят бъдещето на научните изследвания и иновациите в Европа и извън нея.

В отговор на Covid 19 пандемията, тази година инициативата ще се проведе изцяло виртуално в периода 22-24 септември 2020 г. Целта му е да обедини заинтересованите страни за формиране на бъдеща политика за научни изследвания и иновации. Събитието ще включва 3 дни интензивно съвместно проектиране на политики, провокиращи мисълта тематични панели и възможности за създаване на контакти.

В основата на Европейските дни на научните изследвания и иновациите е конференцията, която е разделена на пленарни сесии, обхващащи дълбочината и аспектите на научните изследвания и иновациите в Европа, както и възможността за дискусии в специализирани хъбове. Всеки хъб обхваща 10 основни теми, като организаторите на събитието предвиждат и виртуален “front desk”, който ще предоставя информация по специфични за хъба теми и виртуални зали за отделни дискусии и срещи.

Като част от Европейските дни на научните изследвания и иновациите ще имате възможност да участвате и в онлайн изложение “Science is Wonderful!”. Изложението ще включва множество забавни, образователни онлайн дейности, които запознават посетителите с най-новите съвременни проучвания, които се провеждат в цяла Европа и останалия свят. Изложбата има за цел да запознае обществото с науката на утрешния ден. На изложението “Science is Wonderful!” ще има повече от 40 щанда на проекти, където ще можете да разговаряте с изследователи от цял свят и да откриете образователни и забавни дейности на различни езици.

Регистрацията за събитието е безплатна.

За повече информация за самото събитие: https://research-innovation-days.ec.europa.eu/

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни