Евтим Милошев беше гост на първата лекция от инициативата на София Тех Парк Д-Е-Р-З-А-Й

30 октомври 2019

Преимуществото да нямаш избор като стимул за развитие на професионалната кариера или какво е да се осмелиш да бъдеш истински лидер. Това разказа един от най-успелите български телевизионни продуценти Евтим Милошев, който беше гост на първата лекция от новата инициатива на София Тех Парк Д-Е-Р-З-А-Й, която е насочена към младите хора и цели да ги мотивира да са активни и целенасочени по пътя на развитието на техните кариери. Сериите от лекции се организират съвместно с интерактивния детски център на науката и иновациите ТехноМеджикЛенд и продуцентската компания «Дрийм Тийм».

Изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов благодари за партньорството и подчерта, че целта на новата инициатива е да събере младите хора, които имат интерес към изкуството, телевизията, както и тези, които виждат своето бъдеще свързано с науката, технологиите и иновациите, които са част от всички професионални сфери. „Радваме се, че тук, в София Тех Парк, нашите приятели от „Дрийм Тийм“ работят и за развитието на технологиите и сектора, свързани с телевизионните и кино продукциите“, каза Младенов.

Пред публиката Евтим Милошев разказа как е започнал своята кариера. За над 30 години опит в медиите той изминава пътя от репортер, редактор, до сценарист и продуцент. Преминава през редица трудности и професионални изпитания. «В много ситуации ми казваха или ще направиш нещата по този начин или няма да се случат. Когато искаш проектът ти да бъде реализиран, нямаш избор и го правиш. Във всички тези случай, от днешна гледна точка, мога да заявя, че когато съм нямал избор, съм взимал най-правилните решения. Дори и в личен план», сподели прецедентът.

Той разказа и как е възникнала идеята му за първия медицински сериал у нас “Откраднат живот“. «Започнахме този проект с история, която беше разказана в 12 епизода. Вече сме правили епизодите до 390 в осмия сезон. Зад този успех седи много работа. Първо на сценарно ниво, след това на ниво продукция. И дълголетието се крие в това, че разказваме просто живота. Точно какъвто е. Разказваме за човешката природа”, каза Евтим Милошев. Той призна, че и зад неговия успех стои много труд и усилия, понякога и денонощна работа, но и желанието да достигнеш до хората, да докоснеш тяхното съзнание, да правиш това, което харесваш и което те кара да се чувстваш щастлив. Евтим Милошев разказа и за професионалните рискове, които е поел, за вдъхновението, какво коства да поддържаш високи професионални стандарти.

Продуцентът отговаря и на въпроси от публиката. Той прогнозира, че с развитието на технологиите телевизията вече се променя и този процес ще продължи, тъй като хората вече могат да гледат кино и предавания по всяка време и на всяка място чрез телефоните си и други мобилни устройства.

Други успешни продукция на продуцента и неговия екип са форматите “Комиците“, “Дървото на живота“, “Сървайвър“, “Столичани в повече“ и много други. Той е собственик на продуцентските компании „Дрийм Тийм Прадакшънс” и „Дрийм Тийм Филмс”, председател на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България (АФТП) от 2012 г. Носител е на най-високото и престижно отличие на Министерство на културата за принос в развитието на българската култура и национална идентичност – “Златен век”, 2016 г.

Следващата вдъхновяваща лекция от поредицата Д-Е-Р-З-А-Й ще бъде на 20 ноември 2019 г., в интерактивния детски център ТехноМеджикЛенд (ет. 2 в сграда Експериментариум в София Тех Парк) от 18.30 часа. Гост лектор ще бъде един от най-популярните български актьори- Наум Шопов – младши.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни