Форум “Бъдещето на България през очите на младото поколение” ще се състои в София Тех Парк

22 май 2024

Заповядайте на първата конференция, посветена на идеите и очакванията на младите хора за бъдещето на България, която ще се състои на 4 юни, в София Тех Парк, зала “Джон Атанасов”, от 15:00 до 21:00 ч. Организатор на събитието е Нидерландско-Българската Бизнес Асоциация (DBBA).

Стратегически партньори са: София Тех Парк, BESCO – Българската предприемаческа организация, Фондът на Фондовете, Българската търговско-промишлена палата, Българската агенция за инвестиции, Американско-Българската Бизнес Асоциация, Асоциацията на жените в банковото дело и финансите в България, Софийски Университет, Университет за национално и световно стопанство, Технически университет София, Аграрен Университет Пловдив, фондация „Ментор на младите“.

Форумът ще се фокусира върху идеите на младите хора за бъдещето на България в диалог с представители на бизнеса и управлението. Думата ще бъде дадена и на български младежи, завършили български и чуждестранни университети, избрали да градят живота и кариерата си в България.

Експерти от бизнеса и управлението ще насочват дискусиите и ще направят изводи и препоръки за стимулиране на реформите в образованието, откриването и задържането на таланти, поощряване на предприемчивостта и активността у младите хора в България.

Конференцията ще събере на едно място индустриални и бизнес лидери, държавна администрация, професионалисти в обучението и образованието, млади специалисти, висшисти и студенти.

Програмата започва в 15:00 ч. с регистрация и време за срещи. От 16:00 до 18:30 часа са панелните дискусии, а вечерта продължава с нетуъркинг парти с музика на живо от изключителните изпълнители Арканджело Д’Анджело и Борис Лапшов, певци с международна известност и финалисти в “Гласът на България”.

Присъединете се и вие на 4 юни! Регистрирайте се тук: линк за регистрация.

Обявен е съпътстващ конкурс за есе “Бъдещето на България през моите очи”, насочен към лица до 35 години, в които авторите да изразят своите възгледи как България може се превърне в предпочитана страна за живот и реализация. Есетата трябва да бъдат изпратени до 30-ти май на адрес: future@dbba.bg , като се посочат имената на автора и данни за контакт. Текстовете да са не повече от 5000 думи, като могат да бъдат написани на български или на английски език. На трите най-добри есета ще бъдат връчени награди на 4 юни в рамките на конференцията.

Ако сте под 35 г. и желаете да попълните анкетата (2 минути) – The Future of Bulgaria – Through the Eyes of the Young Generation (google.com)

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни