ФОРУМ „ТЕЛЕФОН, ТЕЛЕМЕДИЦИНА, МЕДИЦИНА… КАКВА Е РАЗЛИКАТА?“ СЪБРА ЕКСПЕРТИ В ОБЛАСТТА НА ИНОВАТИВНАТА МЕДИЦИНА

29 юли 2022

София Тех Парк беше доманик на второто от поредицата събития, организирани от научно-технологичния парк и Ratio под името „Connect“ – Телефон, телемедицина, медицина… каква е разликата? . Мероприятието се реализира и със съдействието на DHI Cluster Bulgaria.

Събитието събра на едно място представители на здравната система у нас, специалисти и любители на медицината и науката.

Експертът по белодробни болести, вътрешни болести и здравен мениджмънт и началник на отделението по „Функционална диагностика“ към МИ на МВР д-р Александър Симидчиев разказа за това какво е телемедицина, на какъв етап е прилагането й и какво е нейното бъдеще.

По време на панелната дискусия се включи изпълнителният директор на DHI Cluster Bulgaria Мира Ганова и управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев, който коментира дигиталната трансформация на общественото здравеопазване у нас.

Изпълнителният директор на SAT Health Александър Алексиев сподели пред аудиторията как пациентите могат да получат достъп до качествена телемедицинска услуга в процеса на здравна грижа. Росен Русинов, директор „Бизнес развитие и технологично развитие“ в Consento, показа как телемедицината подпомага цялостната здравна грижа в извънболничната помощ.

Посетителите имаха възможност да се запознаят отблизо с дейността на Lepzi Diagnostika, които са част от екосистемата на София Тех Парк, SAT Health, Kelvin Health и да научат повече за работата на платформите и устройствата, както и какви са техните ползи.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни