GrowBreakfast – Кръгова икономика и възможности за бизнеса  

19 май 2021

На 27.05.2021 г. от 09:30 ч София Тех Парк организира “GrowBreakfast – Кръгова икономика и възможности за бизнеса”. Събитието е част от ежемесечната поредица бизнес закуски, които имат за цел да насърчат дискусията между инкубираните компании в кампуса на научно-технологичния парк, както и други заинтересовани страни от предприемаческата екосистема. От друга страна, тези срещи насърчават сътрудничеството, синергията и партньорството и подкрепя компаниите в тяхното развитие и международен растеж, като им предоставя информация и ги запознава отблизо с актуални и полезни теми.

Избрахме темата за месец май да бъде в посока, която да повиши осведомеността и да обърнем внимание на стартиращите и вече развитите компании към ролята и значението на кръговата икономика, възможностите и начините на преминаване към този полезен модел.

Заедно с нашия основен гост, г-жа Румяна Мишонова, ще обсъдим значението на кръговата икономика и защо е толкова важен инструмент за нас и за ЕС, ще покажем бизнес модели – как устойчивото потребление и производство могат да отключат потенциала на бизнеса да трансформира предизвикателствата за околната среда в икономически възможности и да подобри благосъстоянието на хората. Ще си поговорим също така за възможностите, които се отварят пред бизнеса тази година, свързани с кръговата икономика.

По време на събитието ще имаме възможността да чуем експертното мнение по темата и на други участници, специалисти в областта.

Румяна Мишонова е доктор по социология и експерт в областта на кръговата икономика, устойчивото развитие, трансфер на технологии и знания. Тя е и дългогодишен консултант по европроекти, с богат опит в сферата на научно-технологични проекти по програмите Horizon Europe, LIFE programme, Erasmus + и други.

По време на събитието ще имате възможност да научите повече за следните теми:

  • Въведение в кръговата икономика – какво е нейното значение и защо е толкова важна за ЕС и за нас;
  • Кръгова икономика и бизнес модели;
  • Рамкови директиви;
  • Директива относно депонирането на отпадъци;
  • Отговорност на производителя;
  • Примери за кръгова икономика;
  • Предстоящи отворени покани, свързани с кръговата икономика;
  • Примери за местен бизнес, който успешно минал прехода към кръгова икономика.

Програма
09:30 – Откриване от студио ClubHouse (София Тех Парк) с Натанаил Стефанов

09:35 – Презентация на тема Кръгова икономика – г-жа Румяна Мишонова, доктор по социология и експерт в областта на кръговата икономика, устойчивото развитие, трансфер на технологии и знания

10:35 – Презентация на г-жа Brigitte Lahm от Hewlett Packard – Програмен мениджър по кръгова икономика за Европа, Близкия Изток и Африка (EN)

10:45 – “Кръгова икономика – добри практики и възможности за бизнеса в сферата на кръговата икономика” – г-жа Мария Накова – Мениджър стратегическо развитие в Клийнтех България

10:55 – Дискусия по темата и Q&A Session.

Събитието ще бъде излъчено на живо през Facebook от дигиталното студио Club House на Sofia Tech Park на следния линк

За да участвате в събитието e необходима предварителна регистрация на следния линк: https://forms.gle/rEt33L5WhfKrt2LdA до 25.05.2021 г.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни