HELLO SPACE 3.0 събра хиляди любители на науката и технологиите в София Тех Парк

30 юни 2023

Хиляди любители на науката и технологиите посетиха иновационен форум „Джон Атанасов“ на София Тех Парк на третото издание на младежкия научен фестивал HELLO SPACE 3.0.

В официалното откриване на събитието се включи изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов. “Тук, днес нашата задача е да насърчим младите хора да навлязат в света на STEM и да предприемат пътешествие през научните открития към бъдещето. Бъдеще, което без съмнение е свързано с по-сигурното и постоянно място на човека в Космоса”, каза Младенов и пожела успех на събитието и всички присъстващи.

Фестивалът беше открит от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, Н. Пр. посланика на Америка в България Кенет Мертен и д-р Соломон Паси, президент на Atlantic Club of Bulgaria.

В иновационен форум “Джон Атанасов” стотици посетители откриваха тайните на Космоса от над 15 гост лектори от България и света, над 20 работилници и от още много интересни игри и активности.

В зелените площи на Парка се проведе впечатляваща демонстрация на специализираните сили на Българска армия, а над тях прелетя световният рекордьор Николай Калайджиев. През целия ден в София Тех Парк посетителите можеха да видят „Интеркосмос България 1300“, първия български изкуствен спътник.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни