ИАНМСП, СТИВ-Мюнхен и БЕСКО организират представяне на българската иновативна и стартъп екосистема пред най-големия иновационен и предприемачески център в Европа UNTERNEHMERTUM

19 януари 2021

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Службата по търговско-икономически въпроси в гр. Мюнхен, и Българската стартъп асоциация БЕСКО организират представяне за българската иновативна и стъртъп екосистема пред най-големия иновационен и предприемачески център в Европа UNTERNEHMERTUM.

На 20 януари 2021 г. от 10 часа онлайн зрителите ще имат възможност да се запознаят подробно с дейността на центъра, които изпълнява мултимилионни програми за бизнес развитие, като същевременно сверят часовника си за най-новите иновативни разработки и компании в страната.

В събитието ще вземат участие експерти от UNTERNEHMERTUM, част от всички близо 240 опитни предприемачи, инвеститори и учени, които подкрепят фирми със създаване на бизнес, навлизане на пазара и финансиране, включително с рисков капитал. От българска страна участие ще взимат г-н Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, г-н Натанаил Стефанов, председател на БЕСКО, както и г-н Стефан Йонков, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси в гр. Мюнхен, както и редица представители на родни иновативни стартъп компании (tba).

UNTERNEHMERTUM има дългогодишен опит в разработването на иновационни стратегии и прилагането на технологични бизнес идеи. Центърът свързва индустриални и бизнес компании със стартиращи фирми и фирми за внедряване на технологии, което разширява собствената им иновативна сила и корпоративна култура.

Центърът е основан през 2002 г. от предприемача Сузане Клатен, като за своите 18 години центърът е подкрепил повече от 50 стартиращи технологични предприятия, които реализират растеж всяка година, включително известните Celonis, Konux и Lilium.

За международни стартиращи компании UNTERNEHMERTUM предлага програми за обмен, които да подкрепят интернационализацията, като насърчават и навлизането на германския пазар, организират редица международни събития за запознаване със стартиращи фирми, предприемачески таланти, корпорации и инвеститори. Центърът работи с мрежа с партньори за сътрудничество на високо ниво по целия свят и достъп до стартиращата екосистема в Мюнхен.

София Тех Парк и Club House подпомагат дигитално събитието, което ще се излъчи на 20.01.2021 г. от 10:00ч. на следните линкове:

Линк към youtube каналът на София Тех Парк: Онлайн представяне на българската иновационна и стартъп екосистема

Линк към youtube каналът на ИАНМСП: Онлайн представяне на българската иновационна и стартъп екосистема

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни