Infineon Technologies Austria се срещна с компании от екосистемата на София Тех Парк

10 май 2023

Австрийското дружество на германския производител на полупроводникови продукти Infineon Technologies се запозна с възможнитите и мисията на първия научно-технологичен парк в България.

Своя опит и идея за дейностите в областта на микроелектрониката споделиха изпълнителният директор на Infineon Technologies Д-р инж. Сабине Херличка, представители на румънския, белгийския и германския клон на компанията, представител на Австрийско посолство в София. В София Тех Парк те бяха посрещнати от председателя на Надзорния съвет на София Тех Парк Петър Статев и управителя на Сдружение за научноизследователска и развойна дейност (СНИРД) Михаил Илиев.

В срещите взеха участие и проф. Георги Ангелов, ръководител на лаборатория Микро Нано Лаб към София Тех Парк и Емилиан Абаджиев, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси във Виена. Разговорите имаха за цел да се споделят идеи и опит за дейностите в областта на микроелектрониката, дигитализацията и декарбонизацията на европейско и световно ниво.

По време на посещението Д-р Херличка, която посочи като ключово партньорството с академичните среди в България и даде за пример новия образователен курс в Технически Университет – София. По време на посещението беше обсъдена възможност за партньорски взаимоотношения между австрийската компания и София Тех Парк.

От Infineon Technologies представиха своята международна програма за кооперация със стартиращи – Infineon StartUp Co-Innovation Program пред представители на екосистемата на София Тех Парк. Програмата дава възможност за споделяне на знания и тясна работа с компании от целия свят. Чрез нея българските компании биха могли да работят по конкретни проекти със самия Infineon, което може да се превърне и в дългосрочно сътрудничество.

Представителите на компаниите от екосистемата на София Тех Парк имаха възможност да представят своите разработки, продукти и решения. В срещата се включиха Barin Sports, MYX Robotics, Cosmos Thrace, Constant Dynamics и Sciant.

Срещата продължи с посещение на петаскейл суперкомпютър Discoverer и Лабораторния комплекс на София Тех Парк, като специален фокус имаше върху Лабораторията “МикроНаноЛаб”, чиито дейности са насочени в областта на електрониката, микроелектрониката и наноелектрониката, развитие на високотехнологични и достъпни методи и средства за проектиране, моделиране и тестване.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни