Информационен ден по три програми на DIANA ще се проведе в София Тех Парк

13 юли 2023

Трети информационен ден за обсъждане на възможностите за кандидатстване по трите програми на Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic – DIANA и Фондът за иновации на НАТО, ще се проведе на 18 юли 2023 г., от 15:00 ч., в зала “the Venue”, сграда Инкубатор на София Тех Парк (София, бул. „Цариградско шосе“ 111).

По време на срещата, Синтия Шоу, един от мениджърите на DIANA, ще представи първите три програми и процеса за кандидатстване по тях.

В процедурите могат да участват всички дружества, които са учредени и регистрирани в България.

Регистрацията на проекти за финансиране по DIANA е активнa в платформата – https://www.diana.nato.int

Избраните след първия етап на кандидатстване компании могат да получат безвъзмездно финансиране в размер на 100 000 евро, за да развият своите технологични решения, и да се включат в шестмесечна програма за новатори.

На компаниите, избрани да участват във втората фаза на акселераторската програма, ще бъдат предложени допълнителни безвъзмездни средства в размер до 300 000 евро, за да се съсредоточат върху развитието и представянето на технологичните си решения и работата с инвеститори и крайни потребители.

В процедурите могат да участват всички дружества, които са учредени и регистрирани в България.

Фондът за иновации на НАТО е финансово партньорство между участващите 22 съюзници от НАТО и орган за управление на инвестициите, създаден специално за този фонд. Създаването на DIANA и Фонда са част от подхода на НАТО за насърчаване и защита на иновационните екосистеми на съюзническите нации. Тези допълващи се инициативи са предназначени да се ангажират на ранен етап с технологични стартиращи общности от страните членки на Алианса. DIANA и Фондът на НАТО за иновации ще популяризират таланти и технологии, и ще стимулират приемането им от крайните потребители в правителствата и армиите на НАТО.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни