Информационна сесия посветена на международното сътрудничество в космическия сектор ще се състои в София Тех Парк

15 юли 2020

Министерство на икономиката, със съдействието на София Тех Парк и Риск Спейс Трансфер – Офис за трансфер на технологии към БАН, организира на 22 юли 2020 г. информационна сесия на тема: „Международно сътрудничество в космическия сектор – за сигурен и устойчив свят”.

Събитието e трето поредно от серия онлайн събития, посветени на космическа тематика през тази година и е част от изпълнението на проекта “Feasibility Space Study of Bulgaria”. В рамките на проекта се провежда проучване на потенциала за развитие на българския индустриален и научен капацитет в космическия сектор, неговите технологии и готовност за сътрудничество с Европейската космическа агенция, с цел разработване на национална космическа стратегия и програма за нейната реализация.

Сесията има за цел да предостави информация на българските институции (държавна администрация, публични и научни организации) за възможностите за развитие на сътрудничество и партньорство с водещи организации от американския космически сектор.

По време на информационната сесия ще бъдат представени лекции от д-р Джейми Морин – вицепрезидент на Aerospace Corporation, г-жа Агнешка Лукашчик, старши директор за Европа на компанията Planet, както и представител на фирмата Lockheed Martin. В сесията ще вземат участие и заместник-министър на икономиката г-жа Лилия Иванова и г-н Мигел Ернандес, търговски представител от Американското посолство в София. Пълна програма на събитието, може да намерите тук

Събитието се организира със съдействието на: US-Bulgarian Chamber in America и European Center for Transport Policies

За участие в информационната сесия е необходимо да се регистрирате на следния линк:https://forms.gle/BcVAkmecX8o46Da18

Като имате възможност, с цел по-добра организация да зададете предварително въпроси към лекторите в сесията в съответното поле в регистрационната форма.

За допълнителна информация и въпроси – office@rst-tto.com; тел:+359 2 979 249

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни