Инициативата „Дерзай“ на София Тех Парк представя Теодосий Теодосиев от Kinetik Automotive

04 май 2020

Инициативата „Дерзай“ на София Тех Парк организира безплатен уебинар “Много хора ни казваха, че няма да успеем: Как се създава електрически спортен автомобил в България с малък екип” с участието на Теодосий Теодосиев, основател на Kinetik Automotive. Компанията е част от бизнес общността в Инкубатора на научно-технологичния парк.

В рамките на един час Тео ще разкаже как е възникнала идеята за създаването на уникални спортни автомобили, как се е сформирал екипът, който работи по проекта, както и какво е характерното за този вид коли, което ги отличава от другите спортни модели. Той ще сподели своя опит в областта на финансирането на стартиращ бизнес, привличането на клиенти и партньори, развитието на проекти, създаването на собствен бранд и маркетингова стратегия, както и своите идеи за бъдещи нови проекти и начинания. Теодосий ще коментира и предизвикателствата пред младите компании в условията на кризата с разпространението на COVID-19 и подхода, който може да се приложи за намаляване на негативните влияния от икономическите последици от пандемията.

Зрителите ще имат възможност и да зададат своите въпроси към Тео, както и към Натанаил Стефанов, който е част от екипа на София Тех Парк, и ще е партньор и водещ на разговора.

Това е поредният уебинар от инициативата „Дерзай“ на София Тех Парк, която е насочена към активните млади хора, новатори, предприемачи, учени, студенти, ученици. Тя цели да предостави актуална информация на компаниите, различни гледни точки, идеи и проекти, да споделя положителни примери за личностно, професионално и бизнес развитие, както и да дава възможност за обмен на опит чрез дискусия с аудиторията.

„Дерзай“ ще продължи да представя и през следващите седмици различни гледни точки и мнения по отношение на предизвикателствата, породени и от кризата с COVID-19, която завладя света през последните месеци, както и ще се опита да посочи примери за добри практики и да предостави съвети от експерти.

За Теодосий Теодосиев

Той е основател на компанията Kinetik Automotive, чиито екип разработи първия електрически спортен автомобил. Също така той е сериен предприемач. Основател е на софтуерната фирма DevLabs, базирана във Варна, съосновател е и на единствения български стартъп преминал през най-престижния accelerator Y Combinator в силициевата долина. Завършил е Техническия университет във Варна, Executive MBA в Cotrugli Business School и след дипломна квалификация в Япония “ . Любимата дума на Теодосий е „невъзможно“, особено, когато хората я използват по отношение на неговите начинания. Това, което го прави особено щастлив е да опровергава тези мнения. Теодосий вярва, че един от начините да „хакнете системата“ е винаги да се стремите да дадете възможност за реализация на талантливи, енергични и целенасочени хора, незавимо от техния академичен или практически опит . Затова и любимият цитат на Тео е на американската етноложка Маргарет Мийд, който гласи следното: „Никога не се съмнявайте, че малка група мислещи, отдадени граждани могат да променят света. Всъщност, само тя може да го промени“. Това послание е в основата и на самия проект за създаване на Kinetik Automotive. Защото зад името и красивото лого на компанията стои малка група от вдъхновени и активни хора, които буквално променят света на автомобилизма.

Теодосий и Натанаил ще Ви очакват на:

Дата:08.05.2020

Час: 16.00-17.00

Как: Разговорът с Теодисий Теодосиев можете да гледате в онлайн стрийм на страницата на София Тех Парк във FB – https://www.facebook.com/SofiaTechPark/

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни