InnoStart Forum 2019 ще дискутира развитието на иновативната и стартъп екосистема в България и Югоизточна Европа

11 юни 2019

Възможностите за надграждане и систематизиране на постигнатото до момента в областта на иновациите и стартъпите в България и Югоизточна Европа ще бъде основната тема на предстоящата международна конференция InnoStart Forum 2019. Организатори на събитието са Американската търговска камара в България (АмЧам България) и Израело-американската търговска камара (АмЧам Израел), с подкрепата на Посолствата на САЩ и на държавата Израел в България. Конференцията ще се състои на 20 юни в Sofia Event Center от 9.00 часа. София Тех Парк е институционален партньор на събитието.

Сред темите на конференцията ще са възможностите за по-тясно взаимодействие между държава, бизнес, инвеститори, стартъпи и университети, за да може да се повиши конкурентоспособността на българската икономика. По време на събитието водещи представители на Израел ще споделят опит за начините, по който се е развила и функционира иновативната екосистема в страната им и заради която нацията им е определена като най-иновативната. Сред останалите теми на форума са изграждане и развитие на предприемаческа икономика, иновации и образование в ползи на обществото и инвестиции и рисков капитал.

“Американска търговска камара в България иска да даде своя принос за последващото развитие на българската и на регионалните икономики. Ние сме натрупали солидно знание, институционални и бизнес контакти, както и идеята за надграждане на съществуващата среда от стартъпи и инвеститори до ниво на високопродуктивна и печеливша екосистема“, коментира Петър Иванов, изпълнителен директор на AmCham у нас.

Сред водещите говорители в конференцията ще са Янив Гарти, президент, Израело-американска търговска камара и вицепрезидент на Intel, Хеми Перес, управляващ генерален партньор и съосновател на Pitango Venture Capital, Любомир Минчев, основател и член на Борда на директорите на Endeavor Bulgaria, член на Борда на Американска търговска камара в България, Нили Шалев, управляващ директор и национален координатор на Агенцията за иновации на Израел.

Натанаил Стефанов от Управителния съвет на София Тех Парк ще бъде модератор на панел посветен на стартъпите и възможностите за развитие на техните бизнес идеи и проекти.

Участие в официалното откриване на събитието към момента са потвърдили вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на транспорта Росен Желязков, министърът на информационните технологии и администрацията на Република Северна Македония Дамян Манчевски, и Ненад Попович, министър на иновациите и технологичното развитие на Република Сърбия. Сред поканените са ресорните министри по иновации и развитие на стартъпите на Словакия, Румъния, Ирландия и Черна гора.

Повече за събитието на официалният сайт на конференцията: http://innostart.events/

За регистрация – http://bit.ly/2K9Truv

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни