Изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов връчи награда на победител в студентския Workshop UTP ON

31 май 2021

Изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов връчи награда на победителя в категория „Виртуална и добавена реалност“ на студентския Workshop UTP ON, организиран от Висшето училище по телекомуникации и пощи“. Церемонията по награждаването на отличените събра студенти на ВУТП, представители на технологични компании и партньори. Наградата на София Тех Парк – ваучер за една седмица безплатно работно място в Groworking на научно-технологичния парк, обучение и консултация от експерти в областта на предприемачеството и бизнес презентирането и материална награда, отиде при Николай Пенев за неговия проект „Засичане и предотвратяване на атаки с QRADAR“.

„София Тех Парк е отворен за всички млади хора, които имат идеи и желание да развиват своя бизнес идея. Нашият екип и изследователите от 11-те лаборатории на парка са готови да консултират вашите проекти и да ви помогнат те да се развият до успешни продукти или услуги“, заяви по време на награждаването Тодор Младенов. Той подчерта, че с разработките си студентите са направили първата и много важна крачка към своето предприемачество. „Не се отказвайте- продължавайте напред, колкото и да е трудно, защото само с постоянство, хъс и енергия можете да реализирате своите цели“, коментира той. Младенов посочи, че следващите етапи, които са не по-малко важни за успеха, са да се сформира добър екип и да се предприемат крачки за търсене на финансиране. „Добрият екип е ключът към успеха на всеки бизнес, без него трудно ще се достигнат целите“, каза Младенов и пожела на студентите да са активни и да не спират пред трудностите по пътя на техните идеи.

Отличия и материални награди за най-добре представителите в конкурса бяха връчени и от Български пощи, Национална компания „Индустриални зони“, ОББ, „Балкан сървисиз“, КПМГ АйТи Сървисиз ООД, ITGIX, „Бусолс“ и „Булпрос“. Специалните награди на иновативното експо бяха присъдени и дадени от доц. Ирина Топалова и доц. Пламен Павлов от ВУТП.

Студентският Workshop UTP ON е част от програмата на ВУТП за отбелязване на 140 години от създаването на висшето учебно заведение. София Тех Парк е партньор на университета, като меморандума за съвместни дейности с университета предвижда до края на годината част от практическите занятия и проектната дейност на завършващите студенти да се реализира в София Тех Парк, където с помощта на високотехнологичното оборудване те ще придобият компетентност и практически умения за работа с технологии и програмни продукти, потребни на икономиката на бъдещето.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни