Изпълнителният директор на София Тех Парк връчи награда в конкурса за успешен малък бизнес “Големите малки” на в. “24 часа”

20 октомври 2022

Изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов връчи награда на победителя в категория “Стартиращ бизнес” от конкурса в подкрепа на малки и средни предприятия “Големите малки” на в. “24 часа” . Осмото издание на инициативата, на която научно-технологичният парк за поредна година е партньор, се проведе в иновационен форум “Джон Атаносов”.

Изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов връчи отличието на Ферма за аспержи – село Джулюница и нейния създател – предприемачът Христо Анчев, които заедно със семейството си отглеждат аспержи с високо качество, а производството им непрекъснато се разраства и развива. “Като част от журито отново бях впечатлен от разнообразието на проектите и бизнеса, който развиват компаниите участници. От упоритостта и куража на тези предприемачи, които въпреки трудните условия и кризи, пред които сме изправени в момента, не се отказват, а продължават да дерзаят и да търсят своето място на пазарите у нас и по света. Адаптират се, търсят ниши, модернизират се, намират нови партньори. Защото кризите са изпитание, но и възможност за търсене на нови решения, нови посоки на развитие, преосмисляне на бизнес модели и цели”, каза Младенов. Христо Анчев заяви, че амбицията му е да продължи да повишава качеството и разнообразието на продукцията си, да търси нови пазари и да разшири поне два пъти фермата си през следващите години. Успешният стартиращ бизнес получави реклама за 10 000 лв. в хартиеното издание и сайта на “24 часа”.

На церемонията присъстваха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев, служебният министър на икономиката Николай Стоянов, председателят на ИАНМСП Бойко Таков, както и представители на компаниите участници в конкурса и бизнеса.

На събитието бяха наградени 10 български фирми, сред които:

  • Предприятие за преработка на шипки “Балевски и Киров” ООД
  • “Вайбс Диджитъл ЕООД” – стартъп, който стои зад иновативната платформа tryagain.shop – онлайн магазин за селектирана мода секънд хенд.
  • Центърът за творческо обучение – неправителствена организация, която успява да свърже 1 милион български преподаватели, ученици и студенти с най-добрите технологии и решения на Google, Intel, LEGO Education, Space Camp Turkey и др.
  • “Парадайс електрик ГРУП” ЕООД, която се занимава с изграждане на мълниезащитни инсталации
  • “Ава скай” – сбъднатата преди 20 г. мечта на Ани и Ангел Стаменови да показват света отвисоко с парашут.
  • “Foodobox 2021” ЕООД, мобилно приложение, което се бори с разхищението на храната като посредник между хранителните бизнеси и крайните потребители
  • “Виник 10”, платформата помага на майки да се завърнат на работа, но и да създават собствени бизнеси
  • ”Работоспособни.бг” ЕООД – платформата помага на хора с увреждания да намерят професионална реализация.
  • Фондация “Социалната чайна”, която подпомага млади хора, израснали в социални домове без родители.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни