Конференцията за представяне на научните проекти на лабораториите от София Тех Парк ще се проведе онлайн

28 октомври 2020

Екипите от научните звена в Лабораторния комплекс на София Тех Парк ще представят постигнатите резултати от научни проекти, реализирани в периода 2019-2020 г. Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната и актуалните заповеди на Министерството на здравеопазването, събитието ще се проведе изцяло онлайн на следния линк

https://meet.google.com/aqx-vyvr-sda?authuser=0

Излъчването ще се състои на 29.10 от 13.00 часа, като зрителите ще могат да задават своите въпроси след всяка презентация.

Разработките са финансирани от бюджета на Сдружението за научноизследователска и развойна дейност, което управлява Лабораторния комплекс на научно-технологичния парк. Членове на сдружението са „София Тех Парк“ АД, Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и Техническият университет-София.

На представянето са поканени представители на Министерство на икономиката, Министерство на образованието и науката, на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, БАН и други.

Реализираните проекти са със следната тематика:

  • „Получаване и характеризиране на биоактивни екстракти от маточина, обогатени на розмаринова киселина, за създаване на иновативни продукти“ и е разработен от Биофарма комплекса на София Тех Парк.
  • „Създаване на платформа за високотехнологични биоинженерни и биоиформатични изследвания (Част 2. Тотален контрол на микробиома)“ е разработка на учените от лаборатория „Биоинфотех“ на София Тех Парк.
  • „Наблюдение и анализ на смущенията и заетостта на спектъра в ISM-диапазонитe за реализация на надеждни IoT приложения“ е разработка на лаборатория „Интелигентни комуникационни системи“ на научно-технологичния парк.
  • „Метро молд / Metro mold“ на лаборатория „3D креативност и бързо прототипиране“.
  • „ХолоТомография“ е иновативен проекта, по който работят експертите от лабораториите „Виртуална и добавена реалност“ и „3D креативност и бързо прототипиране“.
  • „Високопроизводителни пресмятания (HPC) в сложни системи“ се изпълнява от лаборатория „Високопроизводителни изчисления“.
  • „Модели за ранно предупреждение за потенциални масови кибер атаки към икономически и обществени организации – Фаза II: Пилотна версия на „CyResLab Monitor“ е проект на лаборатория „Киберсигурност“ на София Тех Парк.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни