„Лепци Диагностика“ създаде свое производствено звено в София Тех Парк

26 април 2021

„Лепци Диагностика“ постави началото на свое ново производствено звено, което ще се позиционира в сграда Експериментариум на София Тех Парк. Екипът на компанията ще развива свои продукти в иновативната база, насочени към бързото и надеждно тестване, както и ще работи по внедряването на автоматизиран процес за сглобяване на тестови комплекти Lepzi, производство на реагенти и материали за контрол на качеството за POCT продукти.

„Лепци Диагностика“ се присъедини към иновативната екосистема на София Тех Парк в средата на 2020г. и е една от водещите компании в общността на Бизнес Инкубатора на научно-технологичния парк. Партньорството между двете организации ще продължи да се развива, като се планират съвместни проекти, в които да участват изследователи и от научните звена на Парка. Сред общите планове е и разработването на софтуерни решения за интегриране на продукти или данни с Лабораторни информационни системи за управление, както и разработването на методи, процедури и материали за проверка на качеството.

Компанията, чрез своята дейност, споделяне на опит и партньорство с останалите членове на общността на Инкубатора и на академичната общност, допринася за обогатяване и развитие на екосистемата на София Тех Парк. Създаването на производствена база в научно-технологичния парк е още една позитивна стъпка в тази посока.

Lepzi е иновативна компания, която работи в областта на високоефективните технологии за медицинска диагностика и медицинска помощ. Екипът се състои от професионалисти с богат опит в проектирането и разработването на медицински изделия, прототипи и на реагенти до прилагане на специализирани процеси за производство и контрол на качеството. Lepzi Diagnostika предоставя усъвършенствана платформа за флуоресцентен имуноанализ, позволяваща бърз поток от диагностична информация за подобряване на медицинската помощ. Мисията на компанията е да предоставя иновативни решения за бързо и надеждно тестване на място, за предоставяне на достъпни и рентабилни здравни грижи, за насърчаване на иновациите в областта на медицинската диагностика в сътрудничество с изследователски институции и търговски партньори.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни