Над 20 театрални постановки се изиграха на открито в София Тех Парк

01 октомври 2020

Откритата сцена в научно-технологичния парк ще очаква отново публика и през следващия летен сезон

Приключи летния театрален сезон на открито в София Тех Парк и нашите партньори от театър „Българска армия“ и Сатиричния театър „Алеко Константинов“ вече стартираха есенния сезон на своите традиционни сцени.

Хиляди почитателите на театралното изкуство имаха удоволствието да присъстват на над 20 представления, които се изиграха под звездите в амфитеатъра на научно-технологичния парк. Сред представленията бяха популярните и познати на публиката „Секс наркотици и рокендрол“, „Тъп оптимист“, „Урок по български език“ по Иван Вазов, „Много шум за нищо“ и много други, както и премиерни представления като „Мъжът ми е виновен“, „Любов, любов“, „Кафе с претенции“.

Летният сезон на двете културни институции в София Тех Парк се случи благодарение на нашето партньорство и желание на екипите ни да се предлага и гледа изкуство в безопасни условия в ситуация на пандемия от коронавирус. Представленията преминаха при добър зрителски интерес и откритата сцена в научно-технологичния парк ще очаква отново публика в летния театрален сезон и през следващата година.

Директорът на Театър „Българска армия“ Мирослав Пашов изрази своята благодарност на екипа на София Тех Парк за професионализма, креативността и съпричастността, чрез които е станала възможна срещата на трупата на културната институция с публиката. „Прекрасното сценично пространство, което сте създали, отдадеността в работата и пълното разбиране на същината на театралния процес не могат да не оставят у нас усещане за смисъл и партньорство, без които нашата работа не би била възможна“, заяви Мирослав Пашов.

Специални благодарности отправиха нашите партньори и от Сатиричния театър „Алеко Константинов“ за предоставената възможност да проведат своите постановки на открито в София Тех Парк. „Това даде възможност на нашия екип, въпреки ограниченията, породени от пандемията, да бъде отново с публиката и да сподели своето изкуство, емоции и послания, както и да се забавлява“, заяви директорът на театъра Калин Сърменов.

Инициативата за предоставяне на открити пространства за изява на културни институции е част от социално отговорната политика на екипа на научно-технологичния парк в тази кризисна за обществото ни ситуация за подкрепа на културата и креативния бизнес в столицата.

Екипът на Софи Тех Парк желае здраве, успех и много вдъхновение на партньорите ни от театъра на Армията и Сатирата през новия сезон, както и много забавни и интересни мигове на тяхната публика с прекрасните им постановки.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни