Над 200 ученици на Hack TUES в София Тех Парк по повод 30-годишния юбилей на училището си

16 март 2018

Над 200 ученици на Hack TUES в София Тех Парк по повод 30-годишния юбилей на училището си
Над 200 ученици от 8 до 12 клас на Технологично училище „Електронни системи“ към Технически университет – София се включиха в четвъртото издание на първия чисто ученически хакатон Hack TUES, който стартира на 15 март 2018 г. в Лабораторния комплекс на София Тех Парк. Научно-технологичният парк е партньор на провеждащото се тридневното състезание по програмиране на тема „Старо училище, нови технологии“ (Old School / New Technologies). Тази година хакатонът е посветен на 30-тата годишнина от създаването на уникалното по вида си технологично училище.

По време на състезателните дни отборите ще разработват свои иновативни ИТ проекти. Най-успешните ще бъдат отличени на церемония в неделя, 18 март 2018 г., от 18.30 ч. Отборите са подпомагани от над 40 ИТ професионалисти, които са техни ментори и членове на журито, което ще оценява идеите и разработките. Сред тях са представители на компаниите-партньори на хакатона, експерти, завършили училището и преподаватели от ТУЕС. За отличната организация се грижи екип от около 30 ученици, доброволци и представители на Асоциацията на завършилите ТУЕС.

Броят на участниците в хакатона е рекорден тази година, като в него се включиха почти половината настоящи ученици.

Победителите в надпреварата ще получат грамоти и материални награди, както и възможност за стаж в компаниите-партньори, допълнителна работа с менторите си за финализиране на проектите, посещения в офисите на компании и възможност за допълнително обучение.

Повече информация за състезанието ще намерите на www.hacktues.com и във Фейсбук – www.facebook.com/HackTUES/

Технологично училище „Електронни системи“ към Технически университет – София вече 30 години подготвя бъдещите лидери на ИТ сектора в България и по света. Възпитаниците на ТУЕС преминават през задълбочена и специализирана 5-годишна програма, която им позволява да се позиционират възможно най-бързо в технологичния сектор. Те са сред най-търсените и най-успешните професионалисти и предприемачи в ИТ сектора у нас и в чужбина.

Повече информация за училището: www.tues.bg

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни