Над 50 блокчейн решения излизат в надпревара за 250 000 евро

23 октомври 2018

София Тех Парк е партньор на най-големия стратегически форум за блокчейн технологии и иновации в Централна и Източна Европа – CEE Blocк София

Повече от 50 блокчейн стартъпи от 10 държави в Централна и Източна Европа са изпратили свои проекти, с които да участват в блокчейн конкурса, организиран от CEE Block София в партньорство с Телелинк. В надпреварата за инвестиция в размер на 250000 евро влизат блокчейн решения от сферата на образованието, здравеопазването, supply chain management и много други интересни области на приложение на новата технология.

Десетте, предварително селектирани предприемачи, които ще получат правото да участват във финалната фаза с представяне на проектите си в рамките на CEE Block София на 25 и 26 октомври в София Тех Парк, са:

1. Centroida.ai, Ангел Келчев, СЕО

2. Depository Network, Гергана Стоичкова, CEO

3. FitnessBody Systems GmbH, Дино Джебич, COO

4. ICO Creative Lab, Васил Тучков, Blockchain Architect

5. Jarvis, Паскал Талиеда, CEO and founder

6. Project ScyNet, within Comrade Cooperative, Тодор Колев, Chairman of Comrade Cooperative

7. Start It Smart, Димитър Караманчев, Co-founder & President

8. weiDex, Тито Титов, CEO

9. Wholesale your energy, Джена Люински, Entrepreneur, Founder

Финалистите ще бъдат оценявани от жури в състав: председател на журито – Любо Минчев, основател и главен изпълнителен директор на Телелинк, Божидар Божанов, основател на LogSentinel, Елвин Гури, изпълнителен директор Empower Capital, Иван Житиянов, изпълнителен директор Телелинк Бизнес Сървисис и Росен Иванов, основател BlackPeak Capital. Финалното решение ще бъде взето при гласуване с тежест съответно 70% жури и 30% присъстващи на форума. Главните критерии са иновативност, социална значимост – положително въздействие върху обществото, капацитет на екипа, бизнес модел и пазарен потенциал.

Най-големият стратегически форум за блокчейн технологии и иновации в Централна и Източна Европа – CEE Blocк София – ще събере топ политици и водещи международни компании в София Тех Парк на 25-26 октомври. Целта на форума е обсъждане на блокчейн стратегията на Европейската комисия и страните членки от правна, регулаторна, данъчна, икономическа, социална и обществена гледна точка, в духа на единния европейски цифров пазар и нуждите на бизнеса, който работи върху блокчейн технологията. Събитието се организира от CEE Block в партньорство със Sofia Tech Park, IBM, Телелинк, Mercedes Benz, Software Group, Dell EMC, Microsoft, VM Ware, Industria, Solutions for the Future, Дигитална Национална Коалиция, КРИБ, American Chamber of Commerce, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), British Bulgarian Business Association, Endeavor, Comrade Cooperative, БАИТ, Junior Achievement, Puzl Cowarking, , Sofia Development Association.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни