Награди и от София Тех Парк за победителите в Габрово Gabrovo Green Accelerator

04 ноември 2021

Gabrovo Green Accelerator приключи с награди за всички участници. Във финала участваха 6 компании в начален етап на развитие с проекти зa зeлeни бизнec иновации и идеи.

София Тех Парк със свой представител се включи в комисията за оценка на проектите, като честта да представя Научно-технологичния парк имаше г-н Мариян Маринов, Директор Бизнес развитие. Класирането на компаниите се проведе съгласно критерии, които включват и преценка на пазарната възможност на предложението, разработеният бизнес план, потенциалът за растеж, мениджърският екип, защитата и представянето на идеята. Председател на комисията за оценка бе кметът на Община Габрово Таня Христова.

За главен победител в Акселератора е избрана компанията „Гормоли“ ООД, която печели наградата от 25 000 лева. Както информират от община Габрово, предложението на победителя включва откриване на занаятчийска работилница с магазинна част в Габрово, в която на място да бъдат приготвяни пресни студено пресовани масла, брашна и тахани от най-различни видове био ядки и семена, като ще бъде следвана концепцията за зелена енергия и производство без опаковки и отпадъци.

Gabrovo Green Accelerator награди и останалите участници също така. Компанията „Сенстейт Технолоджис“ АД е наградена с специалната награда на София Тех Парк – едномесечно присъствие в Инкубатора на парка придружено с менторство и коучинг сесии. Компанията кандидатства с проект за произвеждане на умни сензори за опазване на околната среда с цел решаване на проблема с управлението на отпадъците със помощта на специализирана IoT система за мониторинг в реално време. Присъствието на младата компания в екосистемата на научни-технологичния парк ще им помогне да разработят бизнес модела си както и правилно да структурират бизнеса.

Gabrovo Green Accelerator e програма на Община Габрово, която се реализира от Областен информационен център – Габрово в партньорство с агенцията за иновации Innovation starter. Gabrovo Green Accelerator е част от инициативите, включени в програмата на „Европейски зелен лист“ – екологичната награда на Европейската комисия за 2021 година, която заслужено спечели Габрово

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни