Нови два стартъпа станаха част от Инкубатора на София Тех Парк

17 октомври 2018

Нови две стартиращи компании се присъединиха към иновативната общност на Инкубатора на София Тех Парк. През лятото научно-технологичният парк обяви процедура за избор на наематели за освободени офис площи в бизнес сградата. Комисия, съставена от представители на иновационната общност, професионалисти в областта на предприемачеството, финансите, рисковия капитал и на научните среди, изслуша презентациите на кандидатите в откритата процедура. В експертното жури взеха участие – Константин Петров, генерален партньор, заедно с представители на фонда Neveq, Момчил Василев, Управляващ директор на Еndeavor България, Методи Терзиев, Главен оперативен директор на споделеното пространство Betahaus, Спартак Кабакчиев, представител на „Бизнес развитие“ на Microsoft 365 за Западна Европа, както и представители на научната общност в парка чрез екипите и ръководителите на лабораториите Виртуална реалност и МикроНаноЛаб на научно-технологичния парк проф. Стоян Малешков и доц. Георги Ангелов.

Комисията обяви своето решение и се спря на две стартъп компании, които да станат част от екосистемата на София Тех Парк – „Принтиво“ и „Барин Спортс“.

„Принтиво“ работи в сферата на регенеративната медицина. Основен фокус на дейност е инженирането на човешки костни тъкани и органи. Към момента „Принтиво“ е създала собствен 3D – биопринтер и формула на биомастил, позволяващи тези експерименти с цел разработване на костен аналог предназначен за лекарствени изпитвания във фармацевтичната индустрия, както и за клинични и реконструктивни цели в ортопедията и денталната медицина. Повече инфо за проекта на Принтиво, може да разгледате тук: http://www.printivo.eu/

„Барин Спортс“ разработва успешни продукти в сферата на иновативни преносими технологии и услуги със спортно приложение, вградени микропроцесорни системи, мобилни и настолни приложения, облачни услуги, изкуствен интелект, невронни мрежи, глобално и локално позициониране. Барин Спортс осигурява детайлна информация за физическото натоварване и състояние на спортистите в реално време. Системата е инструмент, който превръща традиционните тренировки в изследвания, и е мощен помощник за взимане на важни решения по време на тренировки и официални състезания, намалявайки риска от контузии и подобряване общото състояние на спортистите. Повече за продуктите и услугите, които предлагат може да видите тук: http://barinsports.com/

Двете компании се присъединяват в общността на Инкубатора, в който свои иновативни продукти и услуги вече разработват 20 стартиращи компании.

При наличие на нови свободни офис пространства в Инкубатора, София Тех Парк ще обяви нова открита процедура за избор на наематели.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни