НОВИЯТ ФОРМАТ TECH PARK TALKS НА СОФИЯ ТЕХ ПАРК СЪБРА СТОТИЦИ ЕКСПЕРТИ И ЛЮБИТЕЛИ НА ТЕХНОЛОГИИ И ИНОВАЦИИТЕ

14 декември 2023

Първото издание на новия формат на София Тех Парк – Tech Park Talks събра стотици експерти и любители на технологии и иновациите. Събитието се състоя на 13 декември в иновационен форум “Джон Атанасов” на научно-технологичния парк.

Участници в събитието бяха Пламен Стайков от IBM, д-р Светлин Наков от SoftUni и Явор Михайлов от MYX, които повече от час и половина дискутираха с водещия – популярния актьор и телевизионер Александър Кадиев, за постиженията в света на иновациите и предприемачеството през 2023 г. и обсъждаха тенденциите и иновациите, които се очаква да се появят през новата 2024 година. Пилотното издание на Tech Park Talks беше своеобразен обзор и разбор на изключително динамичната в технологично отношение 2023 година в света на иновациите и предприемачеството. Новият формат ще е поредица от мотивиращи, образователни, технологични и иновативни събития.

Основните теми на първия Tech Park Talks бяха бумът в развитието на изкуствения интелект и неговото отражение върху бизнеса, различни процеси и сфери на човешкия живот квантовите компютри и тяхното влияние върху всички технологии и бъдещето на човечеството бяха също сред темите на разговорите, както и ползата от дигиталните двойници и ролята на комуникациите.

Тримата гости коментираха и как хората трябва да се подготвят за по-дигитализираното бъдеще чрез специализирани обучения за работа с изкуствен интелект, суперкомпютри, квантови компютри и други технологии. Участниците бяха катогерични, че технологиите не застрашават бъдещето на хората, както и тяхната професионална реализация, защото ще бъдат засегнати само работни места с монотонност и повторяемост на действията в различните процеси. Хората обаче трябва да се адаптират към новия технологичен свят и да се научат да използват технологиите максимално, защото те ще облекчат ежедневните им дейности, да помогнат за бъдат взети по-успешни и бързи решения, и ще им помогнат да бъдат конкурентоспособни.

Тримата панелисти подчертаха, че и през 2024 година ключовите технологии ще са изкуствения интелект и квантовите компютри, дигитализацията и разширяването и подобряване на комуникациите и свързаността, както и още по-дълбоко навлизане на тези технологии в бизнеса, индустрията и живота на хората.

Очаквайте съвсем скоро запис от събитието, който ще бъде излъчен в каналите на София Тех Парк.

Събитието е продуцирано от София Тех Парк и Иван Радев Студио, в партньорство с IBM, SoftUni и MYX. Инициативата е в рамките на участието на София Тех Парк в Enterprise Europe Network (EEN) по проект InnoForward №101052626, съфинансиран от Европейската Комисия.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни