Новоизграждаща се улица до София Tех Парк ще носи името на посланик Джеймс Пардю 

28 октомври 2022

Новоизграждаща се улица до София Tех Парк ще носи името на покойния посланик Джеймс Пардю. На церемонията по посвещаване на улицата присъстваха Н. Пр. посланикът на САЩ Херо Мустафа, президентът на „Америка за България“ Нанси Шилър и кметът на София Йорданка Фандъкова, както и изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов и заместник-председателят на Управителния съвет на СТП Натанаил Стефанов. Специален гост на откриването беше и синът на посланик Пардю – генерал-майор Пол Пардю.

Новата улица „Посланик Джеймс Пардю“ 2002 – 2005 се намира до научно-технологичния парк и ще свързва бул. “Асен Йорданов“ с кв. „Полигона“.

“Перфектен е изборът на тази улица до София Тех Парк, място което символизира модернизация, иновация и място за растеж – неща, към които всяка демокрация се стреми“, каза в своето изказване на официалното откриване Н. Пр. посланикът на САЩ Херо Мустафа.

Синът на посланик Пардю – генерал-майор Пол Пардю, изказа благодарности към всички, които са част от инициативата за именуването на улицата, и към всички, които отдават дължимата почит за заслугите на родителите му. “Изборът на тази улица в сърцето на София Тех Парк е олицетворение на усилията към демокрация, към изграждане на по-добро бъдеще”, каза Пардю.

През юни тази година Столичният общински съвет одобри именуването на новоизграждащата се улица на посланик Пардю. Инициативата за именуването беше на Сдружение „Приятели на Докторската градина“, Нов симфоничен оркестър, Балетна академия „Марян“, „Джуниър Ачийвмънт – България“, Фондация „Америка за България“, Американската търговска камара в България и с подкрепата на Посолството на САЩ.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни