Общността от компании и изследователи на София Тех Парк беше част от WEBIT Impact Forum 2022

29 юни 2022

Общността от компании и изследователи на София Тех Парк беше част от WEBIT Impact Forum 2022 който се проведе на 28 юни в иновационния форум „Джон Атанасов“ на научно-технологичния парк и събра стотици иноватори, инвеститори, представители на бизнеса, политици, международни гости и топ лектори от над 70 държави.

През целия ден на щанда на София Тех Парк своите иновативни стоки и услуги компаниите Addit tech (Рентроникс), Барин Спортс, Ем Уай Екс (MYX), Сфера Технолоджис, CMYK Ingredients, OMNIO, Iris Solutions, Лепци Диагностика, Квантерал. Посетителите можеха да научат повече за възможностите, които научно-технологичният парк предоставя на стартиращите и зрелите компании за развитие на техните бизнес проекти, както и за услугите, в това число и изследователски, които са в подкрепа на предприемачеството и създаването на иновативни стоки или услуги с висока добавена стойност.

Участниците в WEBIT можеха да отморят от лекциите и презентациите или да поработят в изнесения филиал на открито на споделено работно пространство на София Тех Парк- Groworking, което беше позиционирано в Амфитеатъра пред форума.

Д-р Димо Чотров, който е част от екипа на лабораторията по Виртуална и разширена реалност на научно-технологичния парк беше сред основните лектори Webit Impact Forum 2022. Темата на неговата презентация е „Learning reimagined“. „Чрез виртуалната реалност може да подобрим процесите в образованието, науката, икономиката, обществото“, заяви пред аудиторията д-р Димо Чотров, част от екипа на лаборатория “Виртуална и разширена реалност” на София Тех Парк по време на Webit.

София Тех Парк беше домакин за поредна година на един от най-големите форуми за иновации и технологии у нас – Webit Impact Forum 2022.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни