Осем компании от София Тех Парк се класираха за финала на конкурса „Иновативно предприятие 2021“

08 декември 2021

Приключваме годината с поредното голямо признание и успех на компаниите от екосистемата на София Тех Парк!

Осем фирми, които са част от общността на научно-технологичния парк, бяха класирани за финала на традиционния конкурс „Иновативно предприятие на годината“, който се провежда за 17-а поредна година.Инициативата е под патронажа на президента на Република България и се организира от фондация „Приложни изследвания и комуникации“, „АРК консултинг“, Enterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия и „София Тех Парк“ АД.

Поздравленията са за: „Омнио“, „СМИК ингридиънтс“ АД, „Айрис солюшънс“ ООД, „Квантерал“ ООД, „Барин Спортс“ АД, 3 ЕН 3 ООД, „Кардинал байтс“ ООД и нашите партньори от стартъпа „Хелт ин Бокс“ ООД. За нас е чест, че в общността си имаме толкова иновативни и успешни екипи и им пожелаваме от сърце още много успешни проекти!

Общо 21 компании достигнаха до финала на конкурса. Над 100 фирми се включиха в надпреварата на „Иновативно предприятие на годината 2021“.

Финалистите получиха грамоти и правото да използват марката на фондация „Приложни изследвания и комуникации“ – „Високи постижения в иновациите“, както и възможност да достигнат до потенциални международни партньори и клиенти в над 60 държави чрез Еnterprise Europe Network.

В тазгодишното издание на конкурса „София Тех Парк“ АД подкрепи със специална пакетна награда от услуги и консултации, насочени към стартиращия бизнес, победителя в категория “Иновативно новостартирало предприятие“ – стартъпът „Омнио“ от общността от компании в Инкубатора на София Тех Парк. Техният продукт е уникален алгоритъм, който следи за модели на пране на пари и ги докладва до външните и вътрешните одитори на банковите системи. OMNIO, както се нарича и техния продукт, намира потенциални доказателства за финансови престъпления, но като елиминира субективния фактор на човешката дейност. Целта и мисията на екипа на компанията е до 2025 г. да бъдат предотвратени 10 милиарда незаконни транзакции във финансовите институции.

Три от фирми от общността на София Тех Парк грабнаха и първите отличия в конкурса. Освен „Омнио“ ООД, в категорията „Качество на живот“ победител е „СМИК ингридиънтс“ АД. Екипът им разработва течни ферментирали билки и подправки за влагане в храни и напитки и за директна консумация. В категорията „Дигитална трансформация“ почетна грамота и първо място получи „Айрис солюшънс“ ООД – създател на софтуерно приложение, което позволява на всеки търговец да приема в дигиталните си канали директни (безкартови) банкови преводи.

Повече информация за наградените и финалистите в тазгодишното издание на конкурса, както и пълен запис на церемонията можете да намерите на линка: https://innovation.bg/

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни