Първа среща на Клуба на Анонимните новатори

02 юли 2019

Първа среща на Клуба на Анонимните новатора

Първата от поредиците срещи на клуба на „Анонимните новатори“ се проведе в сграда Инкубатор на научно-технологичния парк.

Инициативата за събитията е на София Тех Парк и те имат за цел дa позволят на хората с интерес в иновациите и науката да обсъждат свободно своите идеи и предизвикателствата пред тях, да обменят опит и да получат съвет как да превърнат концепциите си в продукти или услуги готови за крайния потребител.

На срещата присъстваха както хора с интересни иновативни идеи, така и вече утвърдени предприемачи. Дискусията започна с кратка сесия, по време на която Атанас Шарков, предприемач с многогодишен опит, разказа своята история на успеха и сподели ценни бизнес практики с присъстващите. Участниците имаха възможността да се запознаят и с PRODRONESYS – една от бързо растящите компании на българския пазар, с фокус върху грижата за опазването на околната среда чрез обследване на почвеното разнообразие и ясни решения при проблемните области: засушаване, опасност от пожари и база данни в реално време. .

Експерти от „Визия за София“, които имат отношение към ландшафтната архитектура, коментираха как почвеният анализ може да допринесе за подобряване на средата в междублоковите пространства и при създаването на градски градини.

Участие в срещата взеха представители и ментори в инициативата ZeroStart, студенти от Софийския Университет, членове на НПО сектора, подкрепящ МПС. Последната част на събитието позволи на всички участници да се запознаят, да обсъдят идеи и мнение в неформална обстановка.

Следващата среща на клуба на „Анонимните новатори“ ще се състои през септември.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни