Първа среща в рамките на Иновационен хъб за медийна и креативни индустрии се състоя в София Тех Парк

22 октомври 2020

Първа работна среща по предприемачество и отворени иновации в рамките на Иновационния хъб за медийна и креативни индустрии в София се състоя в София Тех Парк на 21.10.2020 г.

Програма в подкрепа на стартиращите компании в медийната и креативната индустрия е разработена от Клъстер София град на знанието със съдействието на членове на клъстера и се осъществява в рамките на Проект MediaMotorEurope. Тя е съгласувана със София Тех Парк, Българска асоциация на индустриалния капитал в България и Инвестиционен съвет към Българската търговско-промишлена палата, организации, които подкрепят инициативата за създаването на Иновационен хъб за медийна и креативни индустрии в София.

В семинара, който се проведе в условията на Ковид-19, се включиха 32 експерти, ментори, инвеститори и предприемачи.

Мариян Маринов, Директор Бизнес развитие на София Тех Парк представи стратегията и условията, с които паркът разполага за оказване на реална подкрепа на иноваторите, науката, изследователите, предприемачите и стартиращите фирми от технологичните сектори.

Милена Колева и Деян Дойков, ментори към Иновационен хъб за медийна и креативни индустрии в София обсъдиха темата за полезността и практическата приложимост за бизнеса на концепцията за отворените иновации, стандартите и инструментите за управление на иновациите на ниво фирма.

Следните предприемачи имаха възможност да разкажат за успехите и предизвикателствата на своите иновативни фирми:

  • Деян Дойков (от името на предприемачът Стефан Малиновски), Rate Mate;
  • Ани Крижановска, LC Factory;
  • Вълкан Горанов, MediaBricks;
  • Милин Джалалиев, ARC Academy;
  • Александър Грънчаров, Fitinch;
  • Радослав Марков, Radoslav Corp.;
  • Цветан Геров, Musica Alba.

По време на нетуъркинг сесията участниците получиха кратка информация за резултатите от приключилата обява за набиране на кандидати за менторската програма на MediaMotorEurope (Call 1) и бяха поканени за участие и разпространение на втората покана (Call 2), чиито срок е 30 октомври.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни