Платформа за наука и игра с виртуална реалност взеха специалната награда на София Тех Парк в рамките на TEENOVATOR 5

22 май 2023

На 20 май в София Тех Парк се проведе петия финал на предприемаческото състезание “TEENOVATOR” 5.

Над 400 ученици и предтавители на бизнеса се включиха в събитието, което се състоя в иновационен форум “Джон Атанасов” на научно-технологичния парк. На официалното откриване присъства изпълнителният директор на Америка за България Нанси Шилър и проф. Мартин Вечев, основател на INSAIT. “INSAIT е тук, защото вярваме в потенциала на България, който днес седи пред мен в тази зала. Сигурни сме, че вие ще направите така, че големите неща да се случват в България”, заяви пред аудиторията проф. Вечев.

През целия ден жури, състоящо се от инвеститори, изслушваха близо 70-те презентации на ученическите проекти, като в края на деня бяха излъчени и 3 победители, които получиха ваучери с парични награди.

София Тех Парк също връчи специална награда на два екипа:

  • EDU SCIENCE – образователна платформа за природни науки, разработена за ученици от гимназиален етап, в която след регистрация могат да се гледат експерименти във виртуална реалност.
  • League of Entrepreneurs – игра за предприемачи, разработена на основата на виртуална реалност. Добавената стойност на проекта е, че играта представлява една цялостна мисия, през която участниците се учат как да разработят и финансират своя собствена компания.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни