Посланикът на Грузия в България посети София Тех Парк

04 юли 2023

Посланикът на Грузия у нас Н. Пр. Отар Бердзенишвили посети София Тех Парк и се срещна с представители на ръководството на научно-технологичния парк, иновативните компании от екосистемата на парка – MYX, които развиват своя платформа от услуги в областта на дигиталните двойници и умните градове, и Barin Sports, чиято система за оптимизиране на представянето на професионални спортисти вече се използва от редица спортни и футболни клубове у нас и в чужбина.

Пред посланик Бердзенишвили бяха представени мисията, ролята и услугите, които София Тех Парк предоставя на стартиращите, малките и средни компании, и проектите, по които работи екипът му. Беше споделен опитът и постигнатото при създаването и развитието на първия български научно-технологичния парк и неговата екосистема.

Експерти от петаскейл суперкомпютър Discoverer разказаха за възможностите, които машината дава на бизнеса и научните общности от страната и региона да развиват свои проекти. Както и за обучителните курсове, които екипът на Discoverer организира за студенти и експерти за работа с високопроизводителната машина.

По време на срещата бяха обсъдени потенциални сфери за сътрудничество и партньорство между София Тех Парк и университети, бизнес и други сходни организации от Грузия в областта на иновациите и технологиите.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни