Представители на София Тех Парк бяха част от международната конференция SpinOff Bulgaria

05 октомври 2023

Представители на София Тех Парк бяха част от международната конференция SpinOff Bulgaria, организирана от Health and Life Sciences Cluster и AI Cluster Bulgaria.

В конференцията се включиха изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов, ръководителят на Лаборатория “3D креативност и бързо прототипиране на нови продукти” към научно-технологичния парк проф. Георги Тодоров, ръководителят на МикроНаноЛаб доц. Димитър Николов и Кирил Кирилов, оперативен директор на консорциум “Петаксейл суперкомпютър България“.

Събитието беше открито от еврокомисаря по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова и министър-председателя на Република България акад. Николай Денков.

Темите на събитието, което събра редица експерти от сферата на технологичните стартъпи, бяха европейски и национални политики, възможности за финансиране и комерсиализация, патенти и придобиване на авторски права, добри международни практики, работа по проекти и научна инфраструктура.

По време на SpinOff Bulgaria 2023 бяха представени примери за различни технологични разработки и постижения в областта на изкуствения интелект, медицината, биотехнологиите, киберсигурността и микроелектрониката.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни