Представители на София Тех Парк се включиха в годишната конференция на EEN

16 ноември 2023

Представители на София Тех Парк и Сдружение за научноизследователска и развойна дейност към научно-технологичния парк участват в Годишната конференция на европейска мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network – ЕЕN в Билбао, Испания. Всяка година конференцията събира водещи бизнес експерти от всички страни участващи в инициативата и извън нея, представители на Европейския съюз, на частния сектор, за да обсъдят най-добрите стратегии за подкрепа на развиващите се нужди на малките и средни предприятия. Тазгодишното 15-то издание на годишната среща на най-голямата бизнес мрежа в Европа протича под мотото: “Ние показваме пътя за развитие на малките и средни предприятия”.

Enterprise Europe Network търси възможности за европейско финансиране на научни, изследователски и предприемачески проекти, оказва експертна помощ на бизнеса, изследователските и браншовите организации при кандидатстване по програма „Хоризонт Европа“, както и насърчава пазарната реализация на технологии и иновации.
София Тех Парк е част от ЕЕN като подкрепя малки и средни предприятия чрез предоставянето на безплатни интегрирани услуги за бизнес, коопериране, иновации и улесняване на достъпа до европейски и световни пазари.

В рамките на събитието изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов, управителят на СНИРД Михаил Илиев и Богдана Ваташка, специалист “Иновационни проекти” на Парка, проведоха редица срещи с експерти от различни партньорски организации и очертаха рамката на конкретни бъдещи съвместни инициативи.

Основни теми в презентациите и дискусиите на форума са предимствата на единния пазар, устойчивото развитие и новите предизвикателства пред технологичния напредък на Европа. Целта на конференцията е да дефинира нови възможности за подкрепа на европейския индустриален преход, насочвайки го към зелена, цифрова и устойчива икономика, както и да насърчи сътрудничеството в мрежата за изграждане на стабилна система за подкрепа за малките и средни предприятия.
Акцентът на събитието е и нетуъркинг между партньорите в рамките на мрежата. Конференцията продължава традицията да представя успешните истории на компании, получили необходимата подкрепа от мрежата, чийто брой нараства всяка година.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни