Представители на спортния гигант “Адидас” се запознаха с възможностите, които София Тех Парк предоставя на бизнеса 

28 октомври 2022

Представители на спортния гигант “Адидас” посетиха София Тех Парк и се запознаха с възможностите, които научно-технологичният парк предоставя на бизнеса и визията за бъдещето развитие на Парка.

Визитата на световната компания в България е по покана на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов. Представители на „Адидас“ са у нас за проучване на възможностите за инвестиции.

Изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов и зам.-председателят на Управителния съвет на София Тех Парк Натанаил Стефанов представиха на гостите дейностите на научно-технологичния парк, които са насочени в подкрепа на стартиращи компании, развитието на иновациите и технологиите, на науката и засилване на синергията между бизнеса и изследователите с цел създаване на иновативни стоки и услуги. Те подчертаха предимствата, които София Тех Парк предлага като отлична локация, разнообразна инфраструктура, в това число и научна, както и общността от компании и изследователски екипи, които са част от иновативната екосистема на страната и заедно допринасят за нейното развитие.

Представителите на „Адидас“ заявиха интерес към локации, които могат да дадат добавена стойност в развитието на техните дигитални продукти и технологии. Те споделиха отличните си впечатления от България като извор на таланти в сферата на ИКТ, дигитализацията и иновациите. „София Тех Парк е отлична локация за инвеститори от вашия ранг, а паралелно с това страната ни може да предложи специалисти на световно ниво, които да гарантират добавена стойност на крайния продукт“, подчерта министър Стоянов. Той посочи, че България е трета в света по ИТ специалисти на глава от населението и е в топ 10 на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа, чийто брой е достигнал над 50 хил. души през 2021 г. Общият брой на заетите в ИКТ сектора надхвърля 200 хил. души.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни