Раздадоха наградите в конкурса „Големите малки“

26 юни 2018

Раздадоха наградите в конкурса „Големите малки“

София Тех Парк е партньор на инициативата за успешен малък бизнес

Четвъртите награди в конкурса на в. „24 часа“ „Големите малки“ бяха връчени на церемония, която се проведе в иновационния форум „Джон Атанасов“ на София Тех Парк. 11 малки и иновативни компании бяха отличени измежду 100-те предприятия, които се включиха тази година в надпреварата.

„Екипът на София Тех Парк е радостен, че за трета поредна година имаме честта да сме домакини и партньори на тази смислена, полезна и вдъхновяваща инициатива на в. „24 часа“. Подкрепяме всяка подобна кампания, защото споделяме и работим за мисията да бъде подпомогнат малкият бизнес, да му бъде даден шанс за едно добро начало, което е една от нашите основни задачи“, заяви Младенов при връчването на наградата. Той подчерта, че научно-технологичният парк вече се превръща в място инкубатор на иновативни бизнес идеи и успешни малки бизнеси. Към момента в инкубатора на София Тех Парк свои идеи за продукти и услуги разработват 21 стартиращи компании. „В научно-технологичния парк е факт и така необходимата синергия между предприемачеството и науката. Много от нашите компании са подпомогнати от опита и експертизата на учените, които работят в нашита 11 високотехнологични компании. И вие сте добре дошли, ако имате нужда от научен поглед върху вашите стоки или услуги“, заяви пред участниците в „Големите малки“ Тодор Младенов. Той поздрави всички с куража и упоритостта да тръгнат по нелекия път на частната инициатива в този глобална икономика и да намират изненадващи и успешни бизнес идеи.

Големите победители в конкурса „Големите малки“ бяха компаниите „Школо“ и „Автоиконом“.

На церемонията присъстваха министърът на икономиката Емил Караниколов, кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, председателя на парламентарната комисия за икономическа политика и туризъм Петър Кънев, представители на държавни агенции и институции, на работодателски организации, на бизнеса и предприемачеството, медии.

Снимки в. „24 часа“

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни