Роботът Unitree Go1 EDU ще подпомага изследванията на лаборатория „AI and CAD Systems“ на София Тех Парк

14 февруари 2023

Роботът Unitree Go1 EDU ще подпомага изследванията на лабораторията „AI and CAD Systems“ на София Тех Парк.

Роботът “куче” или неколесна мобилна роботизирана платформа Unitree Go1 EDU ще позволи да бъдат задълбочени изследванията на учените от лабораторията в областта на изработване на специализирани приложения за изследване на заобикалящата среда – замърсяване, запрашаване, радиация и други, както за подобряване на изчислителни алгоритми за ориентиране на автономни системи, както и приложения в областта на сигурността – от киберсигурност до физическо осигуряване.

Лаборатория „AI and CAD Systems“ към СНИРД на София Тех Парк развива активно изследвания в областта на интегрирането на решения, базирани на изкуствен интелект в съвременни роботизирани платформи и решения. Научното звено има за цел, в сътрудничество с изследователски организации и индустриални клъстери, да бъде водещ изследователски център, който улеснява достъпа до специализиран софтуер и CAD системи и допринася за развитието и поддържането на висококвалифицирани специалисти в областта на изкуствения интелект.

Още за работата на лабораторията и услугите, които предоставя: https://sofiatech.bg/activities/laboratories/laboratoriya-izkustven-intelekt-i-cad-sistemi/

Видео: https://fb.watch/iIqtY4IxJX/

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни