Robotics Strategy Forum 2021 в София Тех Парк  

21 септември 2021

София Тех Парк е домакин и съорганизатор на Robotics Strategy Forum 2021, който ще се проведе на 29 септември в хибриден формат – онлайн лекции във Facebook и YouTube страниците на ПАРА и София Тех Парк, както и изложение на място в сграда “Инкубатор” на научно-технологичния парк.

Сред над 25 щанда посетителите могат да разгледат летящите роботи на Festo, индустриалните решения на Schneider Electric и умната им фабрика в Пловдив, колаборативните роботи на Giga Automata, обучителните клетки на FANUC, решенията на SPESIMA, роботите на „Милара“ и решенията за CAD/CAM на „Рапид Прогрес“.

Събитието ще бъде открито от д-р Бойко Таков – директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Институционален партньор е дирекция „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Столична община, оглавявано от Генчо Керезов, зам.-кмет на Столичната община.

Безплатен билет може да бъде запазен на https://www.robostrategy2021.para.expert/

Ръстът в продажбата на роботи, новите проекти за индустриална автоматизация, световния недостиг на чипове и новия Алианс за акумулаторни батерии ще бъдат основен фокус на третото издание на Robotics Strategy Forum.

В началото на събитието от ПАРА ще обявят резултатите от проучването за нивото на автоматизация в българската индустрия. Български предприятия могат да вземат участие в специалното проучване до 24 септември.

Чиповете и батериите са две сателитни индустрии на роботиката и автоматизацията, където България има както традиции, така и работещи компании в сферата. На Robotics Strategy Forum 2021 ще споделим перспективи икономика или национална политика ще бъде производството на чипове и батерии, могат ли и как компаниите в сферата на роботиката у нас да постигнат партньорства и синергии с производителите на полупроводници и акумулаторни батерии, кои тенденции, програми и инициативи ще дадат допълнителен тласък на автоматизацията, какви са възможностите за България да се възползва от новите ниши в роботиката, индустриалната автоматизация, недостига на чипове и от Алианса на ЕС за акумулаторни батерии.

За поредна година водещите инженерни издания „ТЛЛ Медиа“, „Ел Медиа“, и „Инженер.BG“ подкрепят RSF2021. Събитието се подкрепя и от технологичните издания Trending Topics, The Recursive, DevStyleR, DigitalK by Капитал, Business Daily с Димитър Вучев, както и SeeNews. Изданието за популярна наука Ratio, Българска Стопанска Камара и БЕСКО (българска стартъп асоциация) също са част от партньорите на най-голямото специализирано събитие за роботика и автоматизация у нас.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни